fbpx

About Me.

Tak ada apa yang menarik sangat tentang YN. Seorang yang simple & tidak emosional >.<

Kalau bekerjasama dengan YN berkaitan kerja, YN seorang yang serius & komunikasi sangat sangat YN tekankan. Especially bila melibatkan designing, YN tak boleh expect apa yang ada dalam fikiran client melainkan client all out bagitau apa yang dia nak so that YN boleh deliver designing job tu dengan baik 🫰☺️🤍💛

Mempunyai pengalaman lebih dari 10 tahun dalam bidang perakaunan termasuklah skop pengauditan, Accounts Payable & Full Set of Account. Pernah terlibat dalam proses consolidation account & juga data migration to a new accounting system. Kalau anda nak tahu, YN ada design/create Excel Accounting System YN sendiri untuk Cash Basis Accounting. 100% menggunakan Microsoft Excel Formula. No Macros. Offline. YN design khusus untuk bisnes bisnes kecil yang nak hasilkan Full Set of Account menggunakan Microsoft Excel. Anda boleh lihat DI SINI.

Art & Design pada mulanya adalah hobi YN. Seorang yang suka melukis, suka berkaitan art, suka design/create sesuatu. Bak kata orang, sukakan cabaran. Ada orang akan kata… kenapa nak susah susah buat perkara baru? sedangkan kita boleh je buat apa yang dah ada & tak payah pening pening kepala. Hehe.. Ye betul. Tapi, perasaan buat/design/create sesuatu yang baru lain… kepuasan sebab cabar tahap mana kemampuan diri kita. Bukan untuk tunjuk pada siapa siapa. Tapi lebih kepada kepuasan diri sendiri. Kita happy sudah… Apa yang YN nampak… kita semua boleh. Cuma, nak atau tak nak je… Sanggup atau tak. Kalau yakin kita boleh… In Shaa Allah boleh. ^.^ Kalau anda nak tahu…. YN hanyalah self-taught untuk Art & Design ni. Tak pernah masuk mana mana formal education. Maklumlah… kita orang akaun. Dah tua tua ni… Nak sambung belajar formal art & design… bukan terlambat. Tapi, YN dahulukan mana yang penting dalam hidup. Walaupun tak belajar formal, tak bermakna kita tak boleh belajar langsung perkara yang kita tak tahu. Untuk YN, setiap hari adalah proses pembelajaran.


FOLLOW ME ON SOCIAL MEDIA

Well… Instagram YN tak ramai sangat followers, sebab YN sendiri tak berapa aktif di IG. Selalu update YN nye artwork je… No personal life. Boleh follow jugak Personal / Official Facebook YN sebab YN selalu ada kata sana ^.^ Untuk anda yang nak tengok latest project/work commission YN, direct terus ke MY OFFICIAL FB PAGE DI SINI.

Tik Tok? Ada. YN ada Tik Tok account. Tapi tulah… jarang aktif. Orang tua ni tak rajin buat video. Kadang kadang bila dah siap satu satu design atau lukisan.. baru teringat. Haha! Aduhai… Tak yah la follow ek… ^.^


Tapi… kalau terjumpa YN kat mana-mana platform Social Media, jangan lupa support YN ye. Buat sahabat-sahabat kenalan yang baru, boleh je komen di sana & bagitahu anda kenal YN kat mana okeyy? Thanks!