fbpx
September 2, 2023

Future Trends (Pet Sitting)

𝗣𝗘𝗧 𝗦𝗜𝗧𝗧𝗜𝗡𝗚 𝗙𝗨𝗧𝗨𝗥𝗘 𝗧𝗥𝗘𝗡𝗗𝗦•

Ada 7 Potensi Trend untuk Pet Sitting Business kat Malaysia ni ;

🐈𝟭.𝗜𝗡𝗖𝗥𝗘𝗔𝗦𝗘𝗗 𝗗𝗘𝗠𝗔𝗡𝗗 𝗙𝗢𝗥 𝗦𝗣𝗘𝗖𝗜𝗔𝗟𝗜𝗭𝗘𝗗 𝗦𝗘𝗥𝗩𝗜𝗖𝗘𝗦 :
Pet Owner sekarang sangat peka sebenarnya dan mencari penjaga untuk haiwan peliharaan mereka yang menawarkan perkhidmatan yang khusus. Bukan yang jenis.. datang, bersihkan tempat, bagi makan minum then pulang. Tak. Sebab haiwan peliharaan ni mereka dah anggap macam family. Jadinya, menjaganya juga seperti family.
Ini termasuklah perkhidmatan seperti behavioral training, administering medication, ataupun catering to specific dietary needs. Sebab bila kita focus keperluan khusus haiwan peliharaan yang akan kita jaga tu.. Pet Owner sangat sangat suka! Penjaga haiwan peliharaan (Pet Sitter) yang boleh menawarkan perkhidmatan khusus ini mungkin akan mendapat permintaan yang tinggi. Percayalah!

🐈𝟮.𝗧𝗘𝗖𝗛𝗡𝗢𝗟𝗢𝗚𝗬 𝗜𝗡𝗧𝗘𝗚𝗥𝗔𝗧𝗜𝗢𝗡 :
Teknologi semakin berkembang pesat dalam semua industri, dan Pet Industry juga tak terkecuali. Pet Sitter mungkin boleh menggunakan teknologi untuk meningkatkan perkhidmatan mereka, seperti menggunakan aplikasi atau platform dalam talian untuk berhubung dengan pelanggan, menyediakan real-time updates untuk haiwan kesayangan yang dijaganya, atau menawarkan pilihan virtual pet-sitting melalui live video feeds. Canggih kan? Yes! Bila demand tinggi, pengurusan mesti cekap jugak. Tak salah menggunakan teknologi untuk lebih efektif.
Pendapat YN, mungkin boleh start dengan build up the website untuk booking services. Kat situ boleh show the real updates berkaitan booking so that Pet Owner ni boleh selesa untuk pilih tarikh mana sesuai. Ianya juga boleh meningkatkan tahap kepercayaan pelanggan. Percayalah! ☺️ YN tak tipu.. Kalau nak mintak advise kita lagi, bgtau je 🫰

🐈𝟯.𝗙𝗢𝗖𝗨𝗦 𝗢𝗡 𝗛𝗢𝗟𝗜𝗦𝗧𝗜𝗖 𝗣𝗘𝗧 𝗖𝗔𝗥𝗘 :
Pet Owner semakin berminat dengan pendekatan holistik untuk penjagaan haiwan kesayangan mereka, termasuklah menggunakan produk semula jadi dan organik, terapi alternatif dan kesejahteraan keseluruhan. Pet Sitter yang boleh menggabungkan amalan holistik ke dalam perkhidmatan mereka, seperti menawarkan makanan haiwan kesayangan yang organik, aromaterapi atau menggabungkan senaman mesra haiwan kesayangan seperti yoga atau urutan, mungkin menarik lebih ramai pelanggan.

🐈𝟰.𝗣𝗘𝗧-𝗙𝗥𝗜𝗘𝗡𝗗𝗟𝗬 𝗧𝗥𝗔𝗡𝗦𝗣𝗢𝗥𝗧𝗔𝗧𝗜𝗢𝗡 𝗦𝗘𝗥𝗩𝗜𝗖𝗘𝗦 :
Pengangkutan boleh menjadi cabaran bagi Pet Owner, terutamanya jika mereka perlu untuk travel atau membawa haiwan kesayangan mereka berjumpa doktor haiwan. Pet Sitter boleh mempertimbangkan untuk menawarkan perkhidmatan pengangkutan untuk membantu Pet Owner move/bring their pets conveniently & safely. Ini termasuklah perkhidmatan pick-up & drop-off atau bahkan menyediakan/menyewa kenderaan pet-friendly untuk tujuan pengangkutan. Yang ni dah ramai buat kan? Cuma yang menyewa kereta tu, mungkin sulit. Dia istilahnya kita sewakan kereta. Mungkin kalau ada extra kereta boleh.. ☺️

🐈𝟱.𝗖𝗢𝗟𝗟𝗔𝗕𝗢𝗥𝗔𝗧𝗜𝗢𝗡𝗦 𝗪𝗜𝗧𝗛 𝗢𝗧𝗛𝗘𝗥 𝗣𝗘𝗧-𝗥𝗘𝗟𝗔𝗧𝗘𝗗 𝗕𝗨𝗦𝗜𝗡𝗘𝗦𝗦𝗘𝗦 :
Bekerjasama dengan pet stores, grooming salons, veterinary clinics, ataupun pet trainers boleh memberikan manfaat bersama. By forming partnerships, Pet Sitter boleh menawarkan bundled services ataupun referral programs, yang boleh membantu menarik lebih ramai pelanggan dan dapat mewujudkan rangkaian profesional yang trusted dalam Pet Industry.

🐈𝟲.𝗣𝗘𝗥𝗦𝗢𝗡𝗔𝗟𝗜𝗭𝗘𝗗 𝗘𝗫𝗣𝗘𝗥𝗜𝗘𝗡𝗖𝗘𝗦
Pet Owner sangat sangat menghargai personalized experiences untuk haiwan kesayangan mereka. Pet Sitter yang berusaha keras untuk memahami keperluan dan keutamaan unique needs setiap haiwan kesayangan yang dijaga dan menyediakan penjagaan yang disesuaikan berdasarkan keperluannya mungkin akan berkembang maju pada masa hadapan. Ini termasuklah seperti creating individualized play schedules, providing personalized grooming or exercise routines, or accommodating specific dietary restrictions.

🐈𝟳.𝗘𝗡𝗛𝗔𝗡𝗖𝗘𝗗 𝗦𝗔𝗙𝗘𝗧𝗬 & 𝗦𝗘𝗖𝗨𝗥𝗜𝗧𝗬 𝗠𝗘𝗔𝗦𝗨𝗥𝗘𝗦 :
Pet Owner nakkan jaminan bahawa haiwan peliharaan mereka selamat dan terjamin semasa berada dalam jagaan Pet Sitter. Melaksanakan advanced safety measures seperti GPS tracking untuk haiwan peliharaan, secure fencing ataupun containment systems, dan proses pengesahan yang ketat untuk Pet Sitter boleh membantu membina kepercayaan dan keyakinan dengan pelanggan.

Langkah keselamatan yang perlu dipertingkatkan untuk Pet Sitter adalah dengan melibatkan pelaksanaan strategi dan protokol untuk memastikan kesejahteraan dan perlindungan haiwan peliharaan di bawah jagaan mereka.

Yang ni ada info dia yang sangat details.. haha!
kang mabuk korang baca lagi 7-8 points.
Later later lah ye YN share yang perlaksanaan strategi & protokol utk Pet Sitter ni..
Tak pun..
kalau ada yang betul betul berminat,
private message YN / WhatsApp.
Nanti YN share. ☺️ ~ Nak jugak tahu sape yang betul betul berminat 🥰

………………………………

Oklah..
Dah panjang sangat ni masuk kat kepala otak 🤭
Cane nak absorb banyak banyak ni? hihi..
Tak pe..
Korang leh save/share dulu posting ni..
Actually kan..
YN tengah dalam proses siapkan website YN yang ter pending lama.. haha 🤦‍♀️
Dia bukan apa tau..
Kita tgh duk pk..
Apa info sesuai nak share dalam tu..
So, YN dah tau jawapannya..
Anything related to the Pet Industry,
YN akan share dalam blog YN.
In Shaa Allah..

Ok semua!
Semoga bisnes kalian terus sukses! 🫰🤍💛

You may also like...

Leave a comment...